Sport buiten op een verantwoorde en gezonde manier

#1 Touwtrekken is een sport
Het enige wat je nodig hebt is een lang touw en een tegenstander met wie je de strijd aan durft te gaan. Met een wedstrijdje touwtrekken worden alle spieren in ons lijf aan het werk gezet. Natuurlijk de biceps en de triceps in de armen, maar ook zeker onze beenspieren worden flink getraind met een potje touwtrekken. Daarnaast kan touw training een goede manier zijn om je greepkracht te trainen. Greepkracht betekent de kracht die je hebt in je handen.

#2 Battle ropes
Aangezien je nu toch al een touw hebt meegebracht, weten we nog wel een leuke touw oefening voor je! De battle rope is een touw waarmee je verschillende trainingen mee uit kunt voeren. Bij The Snake beweeg je de twee touwen over de grond zoals slangen zich ook voort bewegen. Bij The Slams sla je de twee touwen tegelijkertijd heel hard op de grond.

Waarom buiten sporten in de winter zo gezond is
We begrijpen dat je hier misschien totaal geen zin in hebt, maar sport is erg goed voor je! Het maakt je namelijk fitter, relaxter en uiteraard vele malen sterker. Duurtraining bij koude temperaturen zijn goed voor je gezondheid. Wil je weten waarom? Lees dan verder.

Waarom buiten sporten in de winter zo gezond is:

Kou maakt snel
Ja, dat had je niet gedacht he. Maar hoe kouder de temperatuur hoe beter de prestaties van duursporters. Bij hogere temperaturen wordt de bloedsomloop namelijk belast, waardoor je spieren minder zuurstof krijgen. En daar heb je dus nu geen last van.

Vorst spaart het hart met sport
Ofwel: je lichaam hoeft bij de warmteregulering minder energie te verbruiken. Dit komt omdat je lichaam meer warmte produceert. Als je sport in koud weer hoeft je hart minder hard te pompen en heb je minder last van belasting op het hart.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *