Judo zónder beperkingen!

Dat is het motto van de SNJF Special Needs Judo Foundation en geven judolessen aan iedereen die een beperking heeft. Oprichter Ben van der Eng (helaas inmiddels overleden), begon 40 jaar geleden met dit initiatief en onze vrijwilliger van de maand Tycho van der  Werf is één van de initiatiefnemers om in samenwerking met de Nederlandse Judobond regelgeving te ontwikkelen om voor deze doelgroep wedstrijden te kunnen organiseren. In het buitenland hebben ze inmiddels ook dezelfde regelgeving gemaakt en allerlei projecten opgestart zodat er nu een wereldwijde regelgeving is voor allerlei judoka met verschillende beperkingen, elkaar kunnen ontmoeten en wedstrijden draaien. Eerder al behaagde het de Koning al om Tycho Koninklijk te onderscheiden, zelf blijft hij daar vrij nuchter onder en deelt zijn succes met zijn partner Christel Mulder, welke ook actief is bij Beter Judo en de andere vrijwilligers. Volgens Tycho en Christel is ook de inclusieve wens aanwezig en zouden graag onze doelgroep mengen met een aantal regulaire sporters. Er sporten nu wel al veel broertjes en zusjes mee in onze lessen, maar inclusie zou fantastische zijn.

Er is nog wel een grote wens; een eigen plek in Amstelveen. Nu vinden zij onderdak bij een school voor bijzonder onderwijs. Buiten de wens om hier een kopje koffie te schenken om meer aandacht aan het sociale aspect te kunnen geven, moeten ze daar elke dag judomatten neerleggen en weer opruimen en hebben ook geen eigen ruimte om de boel op te slaan. Het zou mooi zijn als de wethouder van sport eens zou willen kijken of hier een oplossing voor te vinden is.

Kijk voor meer info op www.beterjudo.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.