“Mijn zoon kwam binnen als 1000ste lid van Roda ’23”

Vrijwilliger van de maand: Rob Veenstra

Rob Feenstra van voetbalclub Roda ’23 ontvangt deze week de cadeaubonnenvan Gusto World of Pizza, Keurslager Fred van Ingen, Elza Prenger en Tof Bloemen.

Met een uitstapje naar NFC daargelaten, loopt Rob Feenstranu zo’n twintig jaar rond op de velden van Roda ’23. Nu als leider van de Zaterdag 1, dat bovenaan staat in de vierde klasse en 13 april al kampioen kan worden.

Dat belooft dus een feestje te worden. Rob kwam zo’n twintig jaar geleden van NFC over toen zijn zoon bij Roda ’23 ging voetballen. Rob: “Mijn zoon kwam als 1000ste lid de club binnen. Kreeg hij van John Bosman een PlayStation uitgereikt. Dus dat was meteen een happening en een leuke binnenkomer. Mijn zoon ging in de F13 spelen en daar werd ik leider van. Dat heb ik een aantal jaren gedaan.”

Begonnen als leider en jeugdtrainer

Zoals veel vrijwilligers er bij sportclubs inrollen, verging het Rob ook. Rob: “Ik ben tot aan de 0-17, toen nog B-junioren, de leider van de elftallen van mijn zoon geweest. Had inmiddels ook mijn jeugdtrainer diploma gehaald dus was trainer en leider.

Het waren lagere elftallen, maar wel hartstikke leuk om die jongens door de jaren heen zien te ontwikkelen en beter worden. We zijn verschillende malen kampioen geworden en dat maakt het helemaal speciaal.”

Ook dochter kwam voetballen

Van het een kwam het ander en zat Rob ook in de jeugdcommissie en was medeorganisator van heel wat toernooien. Toen zijn dochter kwam voetballen bij Roda ’23 begon het weer van vooraf aan. Rob: “Die meiden konden echt lekker ballen en speelden gewoon in de jongenscompetitie. Er zaten twee dames in die in de Nederlandse meidenteams speelden. Was dus een feest om van dat team trainer en leider te zijn. Ik heb dat gedaan tot ze in de A1 gingen spelen.”

Daarna vroeg afscheidnemend coach Ruud Visser of Rob geen zin had om leider te worden van NFC Zondag 1, die Visser ging trainen. Die uitdaging werd natuurlijk opgepakt, Maar inmiddels is hij weer terug bij Roda ’23 en heeft hij zijn zoon Ferry, die nu speelt in de 0-17-1, ook meegenomen van NFC naar Roda.

Lekker bezig blijven

Rob: ‘Eenmaal terug in Bovenkerk kwamen er een paar jongens vragen of het niet mogelijk was om de Zaterdag 1 weer nieuw leven in te blazen met een vriendenelftal. Het zijn stuk voor stuk jongens die lekker kunnen ballen. Dus heb ik dat opgepakt als leider. We staan bovenaan in de vierde klasse en promotie naar de derde klasse kan 13 april al een feit zijn. Dat zijn mooie dingen om aan mee te werken en te realiseren binnen een club. In de tussentijd ben ik ook weer coördinator 0-14/0-15 geworden en voor de feestjes in de evenementencommissie gestapt met mijn vrouw Monique en met Sinka Kemper. Zo blijf je gewoon lekker bezig”

Nomineer ook uw vrijwilliger via redactie@amstellandsport.nl

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.