AmstelveenSport staat als één team achter de sporters met een handicap

Van 31 maart tot en met 6 april stond de landelijke actieweek voor de gehandicaptensport op de kalender. Medewerkers van AmstelveenSport ondersteunen deze actieweek en collecteerden voor het fonds gehandicaptensport. AmstelveenSport heeft namelijk als doel: Iedereen in Amstelveen in beweging krijgen en houden.

Iedereen is iedereen

En dan bedoelen we ook iedereen, niemand mag buitenspel staan. U ziet hen met collectebus bij zwembad De Meerkamp of bij u aan de deur. In Nederland zijn er 1.7 miljoen mensen met een handicap die, om te kunnen sporten, extra ondersteuning nodig hebben. Sporten is voor hen helaas nog niet vanzelfsprekend. Vaak zijn er aanpassingen nodig. Aan bijvoorbeeld het sport-, en spelmateriaal of de sportaccommodatie. Daarnaast is er vaak extra begeleiding en speciaal vervoer nodig. Dat kost geld, veel geld. Daarom organiseert Fonds Gehandicaptensport ook dit jaar een landelijke collecte. Het doel: zo veel mogelijk geld ophalen voor de sporters met een handicap. Omdat niemand buitenspel mag staan.

Fysiek en mentaal sterker

Sport maakt fysiek en mentaal sterker en helpt mensen met een handicap om beter om te gaan met de dagelijkse barrières. Sport is dus geen luxe maar noodzaak. Zo is voetballen voor G-voetballer Benjamin Huizinga, zijn lust en zijn leven. Benjamin heeft het syndroom van Down maar zijn zwakke motoriek en het feit dat hij zich moeilijk verstaanbaar kan maken, beletten hem niet alles uit zijn sport te halen. Al om vijf uur ’s ochtends zit hij gekleed in sporttenue op de bank thuis, klaar voor de wedstrijd die vaak pas ’s middags begint. Dat voetballen bij zijn vereniging mogelijk is alles bepalend voor Benjamin.

Financiële bijdrage  voor veel sportverenigingen

Dankzij de opbrengsten kan het Fonds vele grote en kleine projecten ondersteunen. Veel sportverenigingen ontvangen financiële bijdragen voor bijvoorbeeld de organisatie van toernooien of sportdagen; voor de aanschaf van sport- en spelmaterialen (bijvoorbeeld sportrolstoelen, een tillift); het doorvoeren van aanpassingen om een sportlocatie toegankelijk(er) te maken; maar bijvoorbeeld ook de mogelijkheid tot inzet van een extra begeleider of speciaal vervoer.

Leeftijd en soort handicap maakt niet uit

Gehandicaptensport zet zich in om sport voor iedereen met een handicap structureel mogelijk te maken (ongeacht de handicap en de leeftijd), het sportaanbod kwalitatief en kwantitatief te verbeteren en meer aandacht te vragen voor de gehandicaptensport. Dat gebeurt door middel van het geven van voorlichting, het werven van financiële middelen die vervolgens weer ten goede komen aan het financieren van sportevenementen en het beschikbaar stellen van subsidies aan sportorganisaties zonder winstoogmerk. Fonds Gehandicaptensport ontvangt geen overheidssubsidies en is geheel afhankelijk van de giften en bijdragen van het Nederlandse publiek.

Meer informatie is te vinden op fondsgehandicaptensport.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.