Spelenderwijs sport ontdekken voor kinderen van 5 tot 8 jaar

Kinderen willen vooral spelen met vriendjes en vriendinnetjes. Lekker ravotten en de wereld ontdekken. Wat is er dan leuker dan met elkaar sporten?!

Leuk, en ook nog eens goed voor je ontwikkeling. Door te sporten verbeteren kinderen hun motorische en sociale vaardigheden. Zeker als ze op jonge leeftijd al spelenderwijs kennismaken met verschillende vormen van sporten en bewegen.Multisport is een sport- en beweegprogramma voor 5-8 jarigen. Kinderen ervaren wat het is om met plezier te bewegen. Spelenderwijs doen zij de eerste ervaringen op in sporten onder begeleiding van een ervaren sporttrainer. Iedere week en het hele jaar door op dezelfde locatie en op een vast moment, zonder lange zomer- of winterstop. De trainingen vinden plaats in groepjes van maximaal 12 kinderen. Zo kan de trainer ieder kind voldoende aandacht geven en het voor iedereen uitdagend én leuk maken.

Waarom meerdere sportvaardigheden?

Kinderen beginnen steeds jonger met sporten. Dat is goed! Maar kinderen die zich al op jonge leeftijd toespitsen op één tak van sport ontwikkelen zich eenzijdig. De nadruk ligt dan al snel op het aanleren van sportspecifieke vaardigheden, terwijl een brede motorische basis ontbreekt. Die brede basis ontwikkelen kinderen door op jonge leeftijd verschillende vormen van sporten en bewegen te oefenen.

Het programma is dan ook gebaseerd op verschillende motorische vaardigheden en er worden oefeningen van veel verschillende sporten gebruikt. Van stoeien tot vangen en gooien en van klimmen en klauteren tot rennen en springen!

Ook sociale en persoonlijke aspecten

En nog veel meer. Naast beweegvaardigheden is er ruim aandacht voor de sociale en persoonlijke aspecten die met sporten en bewegen ontwikkeld worden.

In alle activiteiten staat uiteraard het ervaren van plezier voorop.

Multisport wordt gegeven in de interactieve Beweegbox. Uitdaging, interactie en beleving staan centraal in de Beweegbox. De vloer van 16 x 16 meter is te verdelen in vier kwadranten, waardoor in kleinere groepen effectiever kan worden gesport. De Beweegbox biedt ruimte aan zowel traditionele, moderne als toekomstgerichte beweegvormen voor alle leeftijden.

Bewegen is beleven

Daarom is de hal uitgerust met een interactieve wandprojectie, theatertechniek, een 55 inch Active Panel en een Smart Goals schoolset.

Verder is de Beweegbox onder andere uitgerust met een zeer uitdagend beweeg- en freerunparcors, een volledig balsportassortiment, een motiverende Enterprise klimwand, een spiegelwand en judo vloer, een Just for Kids bobbelbaan en niet te vergeten diverse verplaatsbare toestellen en een uitgebreid pakket matten.

Meedoen?

Lijkt Multisport je wat? Meld je dan aan! Bedoeld voor kinderen van 5-8 jaar, elke maandag van 17:00-18:00 uur in De Beweegbox (Sportlaan 29, Amstelveen) en gedurende de periode tot en met 1 juli. De kosten zijn 85 euro voor 17 weken en 150 euro voor 34 weken. Meer informatie of aanmelden? Mail dan naar:

k.mol@amstelveensport.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.