Nieuwe leden voor Raad van Toezicht

De Raad van Toezicht van Sportbedrijf Amstelveen gaat Karen Harmsen en Paul Luijten als twee nieuwe leden aan de
gemeente voorstellen.

Karen Harmsen

Karen Harmsen is advocaat en adviseert en procedeert op het gebied van het vermogens- en insolventierecht en treedt op als curator in
faillissementen. Karen heeft jarenlange ervaring op het gebied van (internationale) herstructureringen en insolventies, met name aan de zijde van de onderneming en haar bestuur. Daarnaast treedt Karen regelmatig op voor banken en andere crediteuren die worden geconfronteerd met de financiële problemen van hun klanten.
Karen adviseert en procedeert verder veelvuldig op het gebied van het aansprakelijkheidsrecht, met name op het gebied van de ansprakelijkheid van professionele beroepsbeoefenaren, zoals accountants en belastingadviseurs, bestuurders en commissarissen. Ook het jaarrekeningenrecht behoort tot het werkterrein van Karen.
Naast rechten heeft Karen ook bedrijfseconomie gestudeerd en heeft zij in 1995 de opleiding tot registeraccountant afgerond.
Karen publiceert en doceert geregeld op het gebied van het vermogens- en insolventierecht en is redactiemedewerker van het Tijdschrift voor Insolventierecht. Karen is bestuurslid van de Stichting Z, de uitgever van de daklozenkrant in Amsterdam.

Paul Luijten

Paul Luijten werkt als externe Associate Director samen met de vaste adviseurs van Hill+Knowlton Strategies aan complexe klantvraagstukken. Paul heeft een lange staat van dienst op het gebied van zowel Corporate Communicatie als van Public Affairs. Hij was ruim 15 jaar verbonden aan een communicatieadviesbureau en daarna gedurende 17 jaar directeur Corporate Affairs van Royal Schiphol Group.
Paul was 12 jaar lid van de Gemeenteraad van Amsterdam en daarna, van 1995 tot 2007, lid van de Eerste Kamer der Staten Generaal voor de VVD. Hij is maatschappelijk erg betrokken. Zo was hij o.a. voorzitter van de Raad van Toezicht van Amsterdam Marketing (Iamsterdam), lid van het bestuur van het Koninklijk Concertgebouw Orkest, lid van de Raad van Commissarissen van de Amsterdam Arena en voorzitter van de Raad van Commissarissen van AT5.
Op dit moment is hij lid van de Raad van Toezicht van Artis, lid van de Raad van Commissarissen van Okura, voorzitter van de Permanente
Scoutingscommissie van de VVD, voorzitter van de Raad van Toezicht van de Nederlandse Lokale Publieke Omroepen, bestuurslid van de
Vrienden van Stadsherstel, en bestuurslid van het Amsterdam Museum Fonds.

De volledige Raad van Toezicht bestaat nu uit:
André Timmerman (voorzitter),
Marjan Olfers, Frank van Rooijen,
Karen Harmsen en Paul Luijten.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.