De Perstribune

Open badmintondag bij Van Zijderveld

In het kader van de nationale Sportweek houdt de Amstelveense badmintonvereniging Van Zijderveld een jeugdclinic en een kennismakingstraining voor senioren. De woensdagen 19 en 26 september kun je bij de vereniging terecht in sporthal De Meerkamp (Van der Hooplaan 239). Deelname is gratis, rackets en shuttles worden beschikbaar gesteld door de vereniging. Houd er wel rekening mee, dat je zaalschoenen – dus geen zwarte zolen – nodig hebt. De jeugdclinic is voor jongeren van 8 tot en met 17 jaar en begint beide dagen om 17.30 uur. Vanaf 20.30 uur kan iedereen vanaf 18 jaar terecht voor een kennismakingstraining.

Hockey- en voetbalseizoen weer van start

De eerste zondag in september wordt het startsein gegeven voor de hockeycompetitie 2018/2019. Bij de dames gaan de buren in het Amsterdamse Bos – Amsterdam, Hurley en Pinoké – de eerste maand van het nieuwe hockeyseizoen al bij elkaar op bezoek. Bij de hockeyers ontmoeten de mannen van Amstelveen en Myra elkaar op 16 september.

Ook de voetballers gaan de wei weer in, al starten voor hen de competitie pas in het derde weekeinde van september. Met name in de vierde klasse E op zaterdag staan er veel derbyu’s op de agenda met Amstelveen Heemraad, Roda ’23, Sporting Martinus en SV Ouderkerk in dezelfde poule. Kijk voor de eerste helft van het hockeyprogramma en het volledige voetbalprogramma van de Amstelveense clubs  elders in deze krant.

Run voor Kika in het Amsterdamse Bos

Loop ook mee met de Run for Kika, op zondag 30 september in het Amsterdamse Bos. De Run for KiKa is hét hardloopfestival voor de hele familie. Ga de uitdaging aan met de 10 km Run of kom in KiKa-oranje sferen met de 5 km Orange Run. Voor de kleintjes is er een te gekke KidsRun van 200 m, 500 m en 1 km. Alle afstanden zijn in het kader van de Stichting Kinderen Kankervrij. Het terrein is geopend vanaf 11.30 uur, het startschot klinkt om 13.00 uur voor de deelnemers aan de 10 kilometyer en om 13.15 uur voor de 5 kilometer.De KidsRun begint om 15:00 uur. Info: www.runforkika.nl

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.