Nieuwe turnhal en Beweegbox:

Nieuwe turnhal en Beweegbox: aanwinst voor Amstelveen

De turnhal en de eerste Beweegbox van Nederland in Amstelveen kunnen bijna in gebruik genomen worden. Alle turnverenigingen in Amstelveen zijn uitgenodigd om de turnzaal gratis te bekijken en uit te proberen. Een selectie van turnvereniging i-Turn greep dinsdag 17 april meteen hun kans om de vaste turnopstelling in de turnhal uit te proberen.

Melissa Ockhuysen van i-Turn op  haar Facebook pagina: “Het was een super avond, in een super zaal met super mensen!! Deze hal gaat zoveel bijdragen aan de ontwikkelingen van de Amstelveense turnsters. Wij zijn iedereen die hier zijn steentje aan heeft bij gedragen enorm dankbaar voor de mogelijkheid om te kunnen trainen in een hal als de-ze! Op naar heel veel hele mooie trainingsuren!!!”
De gemeente legt nu de laatste hand aan de inrichting van de Beweegbox waarna scholen de box naar verwachting medio mei uit gaan proberen. Directeur Peter Verdaasdonk van Sportbedrijf Amstelveen: “De aanbouw aan de Ben Goudsmithal is een aanwinst voor sportminnend Amstelveen. De seizoensgebonden verhuur van beide accommodaties start na de zomer. Vooruit-lopend
daarop worden de hallen uitvoerig getest door gebruikers.” BBA-sportwethouder Peter Bot: “De Beweegbox vervangt de traditionele gymzaal. We zijn erg benieuwd naar de ervaringen van leerlingen die vanaf hopelijk medio mei de Beweegbox kunnen gaan gebruiken. Ook de turnhal met vas-te opstelling stond hoog op de wensenlijst van turnverenigingen. Met de Amstelveense
turnverenigingen en het Sport-bedrijf is de gemeente op dit moment nog in gesprek.” Gemeente Amstelveen bouwde de hallen en Sportbedrijf Amstelveen gaat beide ruimten exploiteren. Het
Sportbedrijf plant de komende maanden een aantal activiteiten.

Seminar ‘Innovatie in beweging”

Op 28 juni is er een seminar “Innovatie in Beweging” waarbij met name de technische en innovatieve elementen van de Beweegbox belicht worden door diverse gastsprekers uit het hele land. Sportambtenaren van andere gemeenten en geïnteresseerden in innovatie op het
gebied van sportaccommodaties kunnen zo kennismaken met dit vernieuwende concept. Kaarten voor het seminar kosten € 20,- en kunnen via sportstad-amstelveen.nl/tickets/26974 besteld worden. Er is een beperkt aantal kaarten beschikbaar.

Officiële opening turnhal en Beweegbox.

Op zaterdag 14 juli worden de Beweegbox en de turnhal officieel geopend. Dan krijgen de inwoners van Amstelveen de kans om de turnhal te bekijken en de nieuwe Beweegbox uit te proberen. Tijdens deze open dag vindt ook de jaar-lijkse sportmarkt plaats. In de Ben Goudsmithal, de Beweegbox, de turnhal en in zwembad De Meerkamp
zullen verenigingen laten zien wat Amstelveen op het gebied van sport en bewegen in huis heeft.

Voor meer informatie over het seminar: kijk op onze website sportstad-amstelveen.nl/activiteit/seminar-innovatie-in-beweging. Voor informatie over de turnhal en de Beweegbox: stuur een
e-mail naar verhuur@sportbedrijfamstelveen.nl Voor meer info kunt u ook contact opnemen met Sportbedrijf Amstelveen: info@sportbedrijfamstelveen.nl, 088-8585100

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.